Energiescan

Energiescan

Energiekosten zijn een grote kostenpost voor dorpshuizen. Veelal gaat het om zo’n 10 tot 15% van de begroting. Structureel energie besparen is dan ook zeer wenselijk. Maar waar te beginnen? DorpStroom helpt u graag! Een prima vertrekpunt is onze energiescan: een bouwkundig rapport dat klip en klaar in beeld brengt welke investeringen in energiebesparing zinvol zijn voor uw dorpshuis.

Energiekosten drukken zwaar op de exploitatie van uw dorpshuis. Veelal gaat het om zo’n 10 tot 15% van de begroting. Structureel energie besparen is dan ook zeer wenselijk. Maar waar te beginnen? DorpStroom helpt u graag! Een prima vertrekpunt is onze energiescan: een bouwkundig rapport dat klip en klaar in beeld brengt welke investeringen in energiebesparing zinvol zijn voor uw dorpshuis.

Concreet houdt dit in dat onze bouwkundig ingenieur bij u op locatie het energieverbruik in kaart brengt en analyseert.

Al tijdens deze schouw attendeert onze bouwkundige u op het laaghangende fruit: wat kunt u direct al doen aan energiebesparing zonder investering? U zult verrast zijn hoeveel energie bespaard kan worden door eenvoudige maatregelen te treffen die nauwelijks geld kosten.

Alle bevindingen worden vastgelegd in een leesbaar en begrijpelijk rapport dat concrete handvatten biedt om direct met energiebesparing aan de slag te gaan. Uiteraard worden de aanbevelingen in volgorde van haalbaarheid gepresenteerd. Daarnaast wordt duidelijk wat deze maatregelen kosten en welke besparing haalbaar is.

Ons rapport presenteren we in een interactieve sessie aan uw bestuur en betrokken vrijwilligers.

 

Meer weten over de energiescan?

We ondersteunen ook uw dorpshuis graag. Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen