Over ons

Door bestuurders voor bestuurders

DorpStroom is een initiatief van SportStroom uit Drachten. SportStroom is sinds 2003 actief in het ondersteunen van sportverenigingen op het gebied van energiebesparing. Ruim 3.000 verenigingen maken gebruik van de dienstverlening van SportStroom. Door de jaren heen ontving SportStroom steeds vaker de vraag van dorps- en cultuurhuizen en multifunctionele centra of zij ook mochten deelnemen aan dit collectief. Dat heeft in 2012 geleid tot de oprichting van DorpStroom. Inmiddels maken ruim 500 dorps- en cultuurhuizen en multifunctionele centra gebruik van onze expertise.

Ons team bestaat uit 9 personen, waarvan 5 personen de binnendienst bemannen en de anderen vooral buiten de deur actief zijn. DorpStroom is gevestigd in Energiehuis Drachten. We wekken onze eigen stroom op met zonnepanelen en zijn daardoor vrijwel stroom neutraal.

Door de jaren heen is onze dienstverlening sterk uitgebreid. Van enkel energiecollectief zijn we  doorgegroeid tot een integrale dienstverlener op het gebied van gebouwbeheer en energiebesparing. Zo hebben we bouwkundige kennis in huis, helpen we u bij het gefinancierd krijgen van duurzame investeringen en plaatsen we met onze vaste installatieploeg verlichtingsinstallaties en begeleidt onze projectleider het plaatsen van zonnepanelen.

Want besparen op de inkoop van uw energie is mooi, maar structureel uw energieverbruik verlagen is veel duurzamer!

We hopen in de toekomst onze dienstverlening nog meer uit te breiden. Zo merken we dat er steeds meer behoefte komt aan energiebesparende producten en diensten zonder investering door de gebruikers zelf. Daar zijn we op kleine schaal al actief in, maar hopen we nog sterk in te groeien. Bovendien ontwikkelen energiebesparende technieken nog steeds door en komen er allerlei noviteiten bij, die we graag inzetten bij het toekomstbestendig maken van dorpshuizen.

 

Meer weten over ons?

Ons team zorgt ervoor dat u steeds de meest geschikte expert voor uw project ter beschikking heeft.

Maak kennis met ons team