SportDrenthe en SportStroom zetten in op duurzaamheid

Hoogeveen, januari 2017 - SportDrenthe en SportStroom gaan duurzaam samenwerken om Drentse sportverenigingen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.

Robert den Ouden, Algemeen Bestuurder van SportStroom, is blij met de samenwerking: “Energiebesparing is momenteel een ‘hot item’ en terecht: de teruggave energiebelasting voor sportverenigingen is afgeschaft en dat kost de sportverenigingen veel geld. Er zijn interessante subsidies voorhanden en ook de financiering is eenvoudig te regelen. Door structureel het energieverbruik te verlagen verbetert de exploitatie en toekomstbestendigheid van de club”.

Ook Hans de Lang, directeur van SportDrenthe. is enthousiast over de samenwerking:
“SportStroom is een zeer kundige en prettige partij om mee samen te werken op het gebied van thema’s als duurzaamheid en energie. SportDrenthe is al sinds 1968 actief met het behartigen van de belangen van Drentse sportverenigingen. Energie wordt daarbij een steeds belangrijker thema. Een voorbeeld is het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’: een intensief traject om de Drentse verenigingen daadwerkelijk te helpen investeren in energiebesparende maatregelen”. Voor meer informatie http://www.drentsenergieloket.nl/sportverenigingen/

SportStroom werd in 2002 opgericht door 2 sportbestuurders en is door de jaren heen uitgegroeid tot de energiepartner van ruim 3.000 aangesloten sportverenigingen en heeft daarin bewezen expertise opgebouwd.  Of het nu gaat om het in kaart brengen van uw energieverbruik, het uitvoeren van energiebesparende maatregelen en de financiering hiervan, het aanvragen van subsidies, het zelf opwekken van energie, of de inkoop van duurzame energie, Sportstroom inventariseert en adviseert.