Nieuws

Vv Bellingwolde is binnen afzienbare tijd energieneutraal

19 mei jl. was een mooie dag voor vv Bellingwolde want op die datum werd de zonnestroomcentrale op het clubhuisdak opgeleverd. Binnen een week werden er 72 zonnepanelen geïnstalleerd die samen goed zijn voor ruim 16.000 kWh per jaar. Subsidies maakte het voor vv Bellingwolde extra aantrekkelijk om een groot deel van de benodigde stroom zelf op te wekken. Tenslotte rendeert het geld veel beter op het dak dan op de bank.

Ambitieuze energiebesparing
Clubvoorzitter André Streunding: “Door zelf zoveel stroom op te wekken besparen we fors op onze en...

SportDrenthe en SportStroom zetten in op duurzaamheid

Hoogeveen, januari 2017 - SportDrenthe en SportStroom gaan duurzaam samenwerken om Drentse sportverenigingen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.

SportDrenthe en SportStroom gaan duurzaam samenwerken om Drentse sportverenigingen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.

Gemeente Wormerland helpt haar sportverenigingen met energiebesparing

Er komt veel op verenigingen af. Bezuinigingen en teruglopende inkomsten zijn aan de orde van de dag. Energie is nagenoeg de grootste kostenpost op de begroting. Energiebesparing is dan ook van cruciaal belang voor het duurzaam voortbestaan van de vereniging. Dit valt samen met de energiedoelstellingen van onze gemeente en de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie die per 2 januari 2017 weer beschikbaar komt. Daarom slaan sportverenigingen en gemeente nu de handen in een.

Op woensdag 26 oktober was de kick-off bijeenkomst voor het verduurzamen van sportverenigingen. De bijeenkomst werd goed en enthousiast bezocht.

KNKV en SportStroom zetten in op duurzaamheid

Drachten, september 2016 – SportStroom en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond zijn een 3-jarig partnership overeengekomen om korfbalverenigingen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energie. Gedurende de samenwerking zullen o.a. een 5-tal kennissessies worden georganiseerd voor korfbalverenigingen verdeeld over het land. SportStroom, als nieuwe 3-jarige samenwerkingspartner, ondersteunt dit project inhoudelijk met als doel meer duurzame korfbalverenigingen en accommodaties in Nederland.

SportStroom en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond zijn een 3-jarig partnership overeengekomen om korfbalverenigingen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energie.